Open scheermes of veiligheidsscheermes (safety razor)?
Daar sta je weer, met je perfect doorontwikkeld meer-bladig scheersysteem. Nauwelijks te onderscheiden van het - roze - Venus scheermes van je vrouw. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen? Nu is het moment om de overstap te maken naar de échte scheerbeleving van een authentiek scheermes, maar die zelfverzekerdheid brengt het eeuwige scheerdersdilemma met zich mee: welk klassiek scheermes kies je? De safety razor of open scheermes?
Stap over op het authentieke scheren met een klassiek scheermes
Een scheerbeurt betekende iets – mannelijke verzorging was een vaardigheid die werd overgedragen van vader op zoon. Je schoor jezelf nadat je je gezicht ingezeept had met een heerlijk warm en rijk scheerschuim met het ultieme gereedschap voor een gladde huid. Authentiek, zonder irritatie en een minimale kans op ingegroeide baardharen en ontstekingen. Een goede scheerbeurt – met een authentiek open scheermes – is bijna een verloren kunst. Steeds vaker zien we bij mannen van de huidige generatie het verlangen groeien naar de oude manier van scheren – de authentieke manier.
De sfeer die rond de authentieke scheerbeurt hangt kan een reden zijn om een klassiek scheermes, zoals een safety razor (ook wel veiligheidsscheermes) of klassiek open scheermes, aan te schaffen. Het scheerresultaat – lekker glad, geen irritatie of ingegroeide baardharen – maakt je een fan voor het leven. En dan hebben we het nog niet eens over de kostenbesparing gehad.
Kostenbesparing bij het klassiek scheren
Er was eens een tijd, meer dan 100 jaar geleden, dat er geen verwisselbare mesjes bestonden. Mannen moesten voor het scheren hun mes scherpen voor een comfortabele scheerbeurt. King Camp Gillette had rond die periode al het briljante besef dat er veel geld te verdienen viel aan het produceren van scherpe vervangmesjes die na gebruik weggegooid worden. Na de introductie van de eerste safety razor en double edge blades in 1911 heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. De huidige cartridge scheersystemen groeiden in het aantal mesjes, evenals in kosten. De marketingmachines van deze producenten laten ons geloven dat dit een goede ontwikkeling is voor de scherende man.
Veiligheidsscheermes (safety razor)
Gelukkig is het veiligheidsscheermes op de markt gebleven. Anno nu zien we dat de safety razor of het krabbertje verder verfijnd en ontwikkeld wordt. Een goede ontwikkeling voor de man die zich glad wil scheren tegen een geringe kostprijs. Een goede safety razor koop je al voor iets meer dan € 25,- en is bij goed gebruik een investering in vele jaren scheerplezier. De double edge blades kosten je rond de € 0,25 per stuk en zijn gemiddeld goed voor zo’n 4 tot 6 scheerbeurten.
Lees hier meer over de safety razor
Klassiek open scheermes
Ga je voor de ultiem authentieke manier van scheren dan kies je voor het klassiek open scheermes of straight razor. Rond 1680 geïntroduceerd en tot op de dag van vandaag het meest vriendelijke scheersysteem op de markt. Scheren met het klassiek open scheermes moet je leren.
Lees hier meer over het klassiek open scheermes
Kostenbesparend en comfortabel
Heb je eenmaal de techniek onder controle, dan scheer je jezelf glad zonder irritatie met de minste kosten. De aanschaf van vervangmesjes is dan verleden tijd. Bespaar jezelf honderden euro’s en scheer je met het meest huidvriendelijke systeem zónder ingegroeide baardharen en ontstekingen. Kies voor een veiligheidsscheermes!